Irinel: Vreau ca dreptul de vot să fie extins la tinerele de 16 ani din zonele sărace ale Moldovei

După ce liderii UNPR au cerut săptămâna aceasta coborârea vârstei de vot la 16 ani, Irinel Columbeanu s-a arătat un fervent susţinător al propunerii, la care are însă câteva amendamente. Mai precis, miliardarul de la Izvorani nu crede că toţi tinerii de 16 ani ar fi suficient de maturi: „Unii oameni nu ajung nici la 60-70 de ani să fie pe picioarele lor, uitaţi-vă, de exemplu, la mine cum îmi aleg hainele. Pe de altă parte, din experienţa mea tinerele de 16 ani din părţile mai sărace ale Moldovei sunt suficient de mature ca să poată să şi voteze.”

„Dacă ai inteligenţa să alegi să umbli cu un boşorog scârbos cu bani, ai şi inteligenţa să votezi”, detaliază Irinel Columbeanu. „E clar că nu te mai domină sentimentele, că poţi să raţionezi, că ai capacitatea de a discerne şi de a face o alegere înţeleaptă în viaţă, o alegere avantajoasă din punct de vedere economic pe termen lung. Oricine e dispus să împartă patul cu un moş libidinos câţiva ani, până la divorţ, e clar că e matur indiferent de vârstă – eu asta aş susţine şi la tribunal dacă aş fi acuzat de corupere de minore. De aceea mizez pe tinerele moldovence din familii sărace şi aş vrea ca ele să primească dreptul de vot măcar la Primăria Capitalei”.

Irinel a răspuns simplu şi la acuzaţiile cum că în felul acesta ar dori să-şi asigure un electorat loial: „Nu am niciun fel de interes personal, adolescentele de 16 ani sunt deja mult prea trecute pentru mine.”

Scris de TNR
24 martie 2012 13:03

Alte articole

Vezi mai mult