Iulia Albu critică DEX: „La ce bun atâtea cuvinte? Mie îmi sunt suficiente 20!”

Iulia Albu şi-a exprimat recent nemulţumirea faţă de numărul enorm de cuvinte şi expresii din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, arătând că ea se descurcă foarte bine doar cu 20 de cuvinte atunci când desfiinţează vedetele autohtone.

„Jenant! Vai de capul lor! Mi-e silă! Aia e! Găinari. N-ai cu cine”, a replicat sec Iulia Albu în timp ce-şi mângâia găinuşa.

Fashionista declară că academicienii români care au alcătuit DEX-ul sunt nişte boşorogi care umblă în zdrenţe şi că România ar trebui să-şi angajeze un stilist lingvistic pentru a scăpa de toate cuvintele în plus.

„Penibil, oribil, fără gust, tâmpiţi, mi-e silă! Găinari! Jenant”, a mai declarat fashionista Iulia Albu, în timp ce purta pe cap o uşă de sobă, iar în picioare avea un bocanc, respectiv o sandală.

Iulia Albu a încheiat comentariul acid la adresa DEX-ului şi academicienilor spunând că „Vai de capul lor! N-ai cu cine! Zdrenţe, manţogărie, jenant!”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
26 noiembrie 2013 10:11

Alte articole

Vezi mai mult