Japonezii au pus la punct un robot care face fotografii în locul turiştilor

Turiştii japonezi care umblă cu aparatul de fotografiat la gât prin oraşele istorice din vestul Europei au acum un adversar de temut. Inginerii de la uzinele Toyota au pus la punct un robot extrem de performant, care pozează atracţiile turistice cu o viteză mult mai mare şi reuşeşte să se lase infinit mai puţin pătruns de adevărata semnificaţie a locurilor.

“Turistul japonez este un fotograf imperfect. Nu fotografiază chiar tot ce vede. Uneori, îi mai fuge privirea la o fereastră unde nu se întâmplă nimic, se mai opreşte să se uite la câte o tarabă de cârnăciori cu muştar. Nu mai spun că, o dată la câteva zile, merge şi la toaletă”, a explicat inginerul Reaktoru Fukushima principalele neajunsuri ale turiştilor care fac poze cu mâna lor.

Robotul care face fotografi turistice nu a fost încă scos pe piaţă. Lansarea lui va avea loc abia în luna mai a anului viitor, însă comenzile au început deja să sosească pe adresa uzinelor Toyota. Iată ce declară unul dintre primii japonezi care au anunţat că vor să cumpere un astfel de robot:

“Nu ştiu cum să vă spun, dar m-ar scuti de multă bătaie de cap. Acum trebuie să îmi iau liber de la serviciu ca să fac poze prin Europa şi Statele Unite. Vă daţi seama, puteam să folosesc concediul ăla pentru alceva, în loc să mă duc la Viena şi să fotografiez catedrala din Stephanplatz. Toate deplasările astea în locuri turistice au devenit un calvar pentru mine.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
16 noiembrie 2011 15:33

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult