Jurnalist dat afară pentru că nu a menționat în titlul unui articol că România se topește

Canicula are efecte nu numai asupra sănătății, ci și asupra locurilor de muncă. A simțit-o pe pielea lui un jurnalist de la Cancan, dat afară pentru că a uitat să precizeze în titlul unui articol îndrăgita sintagmă „România se topește”. Degeaba a încercat să se apere spunând că articolul nu avea nici o legătură cu căldura de afară, decizia șefilor a rămas aceeași.

„Imediat ce a apărut ziarul, șeful m-a chemat la el în birou și mi-a spus că de mâine să nu mai vin. M-a acuzat de lipsă de deontologie profesională, pentru că am menționat în titlu exact despre ce este vorba în articol. Nu-mi vine să cred ce mi se întâmplă, nici măcar nu era un articol despre caniculă, ci despre noul proiect al legii salarizării bugetarilor”, spune ziaristul.

„În contractul său scrie negru pe alb, la obligațiile angajatului Cancan, citez: în perioadele de caniculă, angajatul este obligat să folosească în toate titlurile articolelor expresia ‘România se topește’. Nu-i vina mea că a semnat fără să citească. A pus în pericol bunul mers al publicației noastre, trebuia concediat”, se apără patronul Cancan.

Ziaristul vede, însă, partea bună. „Măcar acum voi putea trăi și eu decent, din ajutorul de șomaj”, spune acesta.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Luchian
23 iulie 2015 08:41
Citește mai mult despre: canicula concediere jurnalist

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult