Jurnaliștii acoperiți, deconspirați. Sunt singurii care n-au datorii pe caiet la birtul de la Casa Presei

Toată lumea vorbește de jurnaliștii acoperiți, însă nimeni nu s-a ocupat serios de deconspirarea acestora. A fost nevoie de genialitatea drojdierului nea Costel, care a identificat o metodă infailibilă de a deconpira acoperiții din presă. ”Uitați-vă în caietul cu datornici de la birtul de la Casa Presei. Dacă nu apare acolo, sigur e omul serviciilor”, a explicat drojdierul.

”E cât se poate de logic”, a continuat nea Costel. ”Un jurnalist care nu are datorii la birt e un jurnalist care are bani. Și dacă are bani, e evident că nu-i are de la ziar, ci de la serviciile secrete. Jurnaliștii onești primesc salariul o dată la vreo 6 luni, nu lună de lună, ca ăia acoperiți. Dacă auzi sunetul ăla de sms care te anunță că ți-au intrat banii pe card, e ca și cum ar urla ăla în gura mare că e acoperit. Numai cine nu vrea nu-i vede pe acoperiții din presă.”

Nea Costel are și alte metode prin care poate identifica jurnaliștii acoperiți. ”Dacă nu ți-a cerut niciodată o țigară sau nu l-ai văzut pe la locurile de fumat sau prin stațiile RATB uitându-se pe jos după chiștoace, ăla nu e jurnalist onest, ci acoperit”, a anunțat drojdierul.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
24 mai 2017 14:05
Citește mai mult despre: acoperit Casa Presei jurnalist nea Costel

Alte articole

Vezi mai mult