Kafka de Vaslui! Un beţiv e convins că s-a transformat în gândac după ce a căzut pe spate şi nu s-a mai putut ridica

Fenomen inexplicabil în comuna Cucuiu, Vaslui! În această dimineaţă, când Grigore Asămsăresei, 42 de ani, s-a trezit la o masă din birtul satului după o noapte de beţivăneală zbuciumată, s-a pomenit metamorfozat într-o gânganie înspăimântătoare.

„Zăcea întins pe spatele său tare ca o carapace şi, când a ridicat puţin capul, şi-a văzut abdomenul cafeniu boltit în sus şi divizat în segmente rigide. Maioul abia se mai ţinea să nu alunece cu totul de pe această proeminenţă. Nenumăratele lui picioare, jalnic de subţiri în comparaţie cu dimensiunile sale, îi tremurau, neajutorate, înaintea ochilor”, povesteşte nea Doru, proprietarul cârciumii.

„Ce s-a întâmplat cu mine?”, se întreabă Grigore. „Nu e vis. În jurul meu se află birtul, un adevărat birt sătesc deşi cam mic, cuprins între cei patru pereţi pe care-i cunoşteam atât de bine. Deasupra mesei se vede, împrăştiată, o colecţie de sticle, căci am pilit ceva astă noapte.”

Ulterior, privirea lui Grigore a lunecat spre fereastră, iar vremea mohorâtă l-a făcut profund melancolic. „Ce-ar fi dacă aş mai trage un pui de somn şi aş uita de toate smintelile astea?”, a declarat acesta, dar ideea s-a dovedit nerealizabilă deoarece se obişnuise să doarmă pe partea dreaptă.

„Cu oricâtă forţă ar căuta să se arunce pe partea dreaptă, bietul de el se rostogoleşte de fiecare dată îndărăt pe spate. A încercat de sute de ori, închizând ochii pentru a nu fi nevoit să-şi vadă picioarele zvârcolindu-se”, povestesc colegii de pahar, vizibil amuzaţi de situaţie.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
4 mai 2018 15:05

Alte articole

Vezi mai mult