La Deduleşti vor fi puşi salvamari, pentru că acolo se îneacă mai mulţi români decât pe litoral

La Deduleşti au fost instalate scaune speciale pentru cei 6 salvamari care vor monitoriza permanent grătarele din cel mai vizitat obiectiv turistic al României. Investiţia se impunea, pentru că la Deduleşti mor anual prin înec mai multe persoane decât pe litoral.

Surse din Deduleşti spun că au fost aduşi salvamari cu degete lungi, ca să poată să-ţi scoată micul din trahee şi că de pe scaunele înalte vezi de la 1 km dacă se îneacă omul. O măsură preventivă este ca micii să fie cufundaţi în muştar, ca să alunece bine şi să nu mai rămână înţepeniţi.

Vor fi făcute şi alte investiţii. Vor fi puse steaguri lângă fiecare grătar. Steag roşu înseamnă că flacăra e prea mare, deci să nu pui mâna să iei micul, că te arzi, şi steag galben înseamnă că micii sunt nefăcuţi.

Panglica a fost tăiată de un tir care a deraiat în curbă, aşa că prefectul n-a mai avut acestă satisfacţie. Primul incident a fost cu un şofer de camion, care a dat în judecată salvamarii, că era la al 25-lea mic şi au sărit să-l oprească. L-au lăsat să continue după ce a dat o declaraţie pe proprie răspundere şi a mai mâncat 8.

Salvamarii au instrucţiuni clare. Dacă treci de geamandură în loc să stai cuminte la coadă la mici, intră după tine şi te iau la pumni. Un ultim sfat de la salvamari: “Aveţi grijă, lângă al treilea grătar sunt curenţi şi te trag în berărie!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
8 iunie 2018 19:54
Citește mai mult despre: Dedulești mici salvamar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult