Le-a ajuns! Salvamont spune că de acum va trimite ursul după turiștii pantofari

Sătui să tot salveze idioți turiști care merg pe munte echipați ca pentru mall, salvamontiștii anunță că de acum încolo vor trimite ursul când vor avea astfel de cazuri. Ei spun că nu e normal să irosească resurse pentru salvarea unor pantofari și că ar fi mai bine să lase selecția naturală să-și facă treaba.

„Noi ar trebui să intervenim în situații excepționale, în caz de accidente sau condiții meteo extreme, nu pentru turiști care deși nu sunt echipați pentru munte insistă să facă trasee. Degeaba le spunem noi să nu urce pe munte, că ne ignoră. Păi atunci hai să-i ignorăm și noi când ne sună disperați“, spune un salvamontist din Argeș.

Salvamontiștii spun că prin trimiterea ursului pentru astfel de turiști ar putea, cu timpul, să descurajeze pantofarii să mai urce pe munte. „Mulți au o atitudine superioară, consideră că salvamontiștii sunt un fel de asistenți personali, pe care să-i cheme când au ei chef, așa că urcă fără griji pe munte. Însă dacă realizează că în loc de salvamontist vine ursul după ei în caz de ceva, posibil să-și schimbe comportamentul“, spun salvamontiștii.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
19 aprilie 2023 09:00
Citește mai mult despre: Salvamont urs

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult