Le lipsesc zborurile! Pasagerii unui autobuz au aplaudat frenetic când șoferul a parcat în stație

Pandemia a făcut ravagii printre românii care se extaziau de fiecare dată când un avion ateriza cu bine la destinație. Acum, că prețul testelor PCR este triplu față de biletele de avion pe care le cumpărau odată, oamenii au ales să-și investească energia cum au putut pentru a transforma micile întâmplări în motive de sărbătoare colectivă.

Ieri, Aristide Cojocel, șofer veteran al RATB, care a prins inclusiv Marea Trecere de la autobuzele Ikarus la cele Mercedes, si-a văzut efortul de a parca in stația Glina răsplătit de cei peste 40 de pasageri. După ce a reușit, într-un final apoteotic, să ocolească mormanele de PET-uri si să se apropie la numai zece metri de stație, o explozie de bucurie a străbătut autobuzul 212. „Inițial am crezut că am călcat pe o mină, că se mai întâmplă în București, însă a fost vorba de un ropot de aplauze urmat de petarde și fumigene aprinse de cei mai tineri. Mă bucur că am reușit să-i fac fericiți, pentru ei fac toate acestea”, s-a confesat Aristide.

„Domne’, pe vremuri cei care ne așteptau la aeroport ne auzeau înainte să aterizam, atât de tare aplaudam. Un pilot era să facă atac de cord când ne-a auzit, a crezut că zgomotul venea de la antiaeriană. Eram cu toții pasageri căliți, prinsesem low cost-urile de la bun început. Străini intrau cu frică în avion, îi vedeai că-și pun dopuri în urechi, așa îi recunoșteai. Aplaudatul era doar începutul, apoi venea coborâtul sacoselor de rafie, urlatul la telefon către cei dragi. Înghesuitul pe culoar și, nu în ultimul rând, concursul de găsit cărucior pentru bagaje”, a povestit cu lacrimi în ochi Giani Petrescu, abonat RATB. „Încercăm să redam aceeași atmosferă extraordinară și în autobuze acum. Am avut o tentativă și la metrou, dar nu mai este același lucru”, a conchis el.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
28 aprilie 2021 11:47
Citește mai mult despre: aplauze autobuz

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult