Legislaţie: Românii vor trebui echipaţi cu bocanci pe timp de iarnă

Conform noului Cod Pietonal, începând din februarie 2011 niciun român nu va mai putea circula pe timp de iarnă cu încălţămintea de vară. Bocancii de iarnă vor deveni obligatorii pentru toată lumea, iar cine va fi prins fără bocanci va fi amendat cu 200 de lei. În mod clar, mersul pe jos nu mai e pentru toată lumea.

Autorii textului de lege cred că prin această măsură se va reduce cu până la 60 % numărul căzăturilor din picioare. Senatorul Sorin Tunică, considerat părintele Codului Pietonal, a declarat pentru TNR: „Suntem pe primul loc în UE în ce priveşte numărul de alunecări pe gheaţă! Nu e normal ca la cel mai mic polei pietonii noştri să cadă ca seceraţi. Când ieşi din casă în adidaşi devii un pericol, nu doar pentru tine dar şi pentru ceilalţi pietoni, care sunt echipaţi de iarnă. Degeaba mă încalţ eu cu bocanci de 300 de euro, dacă vine o băbuţă încălţată cu tenişi şi cade grămadă peste mine!”

În iarna trecută mii de oameni au căzut grămadă pe trotuar, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de mers pe jos. Deocamdată, singurii care respectă noul regulament pietonal sunt deţinuţii din penitenciare, care sunt prevăzători şi poartă lanţuri la picioare şi la mâini.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
25 ianuarie 2011 17:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult