Liechtensteinul are de azi ieșire la mare, după ce un turist a anexat o geamandură în Năvodari

Deși suntem în plin sezon de concedii și relaxare, fierberile geopolitice continuă în lume, cu incidente între țări și chiar modificări de granițe. Cea mai recentă schimbare pe hărți o reprezintă tendințele expansioniste ale Liechtensteinului, materializate azi chiar pe litoralul românesc. Aflat în vacanță, Gerhardt Schtutz (39 de ani, semimanipulant de semipreparate la o cofetărie în Vaduz) a împlinit visul de veacuri al compatrioților, oferindu-i patriei sale mult dorita ieșire la mare.

Profitând de forma fizică dobândită în tinerețe, fostul vicecampion la cățeleasca al comunei natale Planken a înotat voinicește până la o geamandură pe care a declarat-o imediat teritoriu liecthensteinez. Spirit pragmatic, el s-a instalat deja cu tot dichisul, înființând un consulat ce îndeplinește și atribuții de punct vamal, un duty free, o berărie, dar și un cazino pentru năvodărenii cu dare de mână. Inițial, manevra lui Schtutz a fost privită cu ostilitate de turiștii români, care o considerau rapt teritorial. Ei s-au liniștit însă repede, intrând chiar în relații comerciale cu noul vecin statal. Astfel, liechtensteinezul oferă servicii turistice de odihnă și relaxare temerarilor care înoată până la el, primind la schimb produse agricole – șaorma și porumb fiert.

Pe viitor, Gerhardt vrea să-și aducă și soția gravidă să nască pe geamandură, contribuind astfel la creșterea populației teritoriului anexat. În semn de prețuire pentru serviciile diplomatice, principele Liechtensteinului a trimis pe calea aerului skijetul de stat condus de șambelanul palatului din Vaduz, care l-a decorat pe Schtutz în cadrul unei ceremonii solemne oficiate în noile ape teritoriale liechtensteineze.

Scris de Harald
5 august 2019 11:08
Citește mai mult despre: liechtenstein

Alte articole

Vezi mai mult