După clasa politică, a venit rândul unui băiat de la o șaormerie să devină ținta unui editorial semnat de Andrei Pleșu. Revoltat că s-a terminat sosul picant exact în fața lui, Andrei Pleșu l-a atacat furibund pe șaormar, dar și pe patronul localului, pe care-l consideră în egală măsură vinovat pentru nenorocire.

plesu_saormerie_uimire.jpg ”Asistăm neputincioşi de la o vreme la un fenomen straniu: în faţa ta, la coadă la șaormerie, sunt serviți tot felul de neaveniţi, care primesc sos picant nu pentru că vor, ci doar pentru că spun «cu de toate», cu mutra bovină aferentă”, s-a plâns maestrul. ”Acel sos al zeilor n-ar trebui să fie oferit fără discernământ, la învălmășeală, cui s-o nimeri. E un haos la împărțirea sosului picant care trebuie musai stăvilit!”

Andrei Pleșu a fost deranjat și de cum s-a mișcat băiatul care înfăşoară şaorma. ”Stătea încremenit în proiect, în timp ce foamea mea creștea necontenit. Până mi-a înfășurat șaorma, eu am mâncat-o în gândul meu de câteva ori. Pentru că, așa cum bine spunea Aristotel, nu mi-aș fi cumpărat o șaormă dacă n-aș fi mâncat-o deja. În spectrul posibilului eu eram la a patra șaormă, iar inaptul din fața mea încă n-o înfășurase pe prima!”, a acuzat maestrul.

”Tot acest val de inadvertențe, de batjocorire a omului așezat cetățenește la coadă la șaorma, e făcut posibil de patronul șaormeriei, pentru că el e condiția de posibilitate pentru existența acelei șaormerii! Rușine, mon cher!”, a mai acuzat Andrei Pleșu în editorialul său furibund de azi.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Thursday, 18.01.2018 16:49 Monden

National Cinematografic