Mai e puţin! Vaporul cu cozonaci tradiţionali româneşti a plecat din China spre ţara noastră

În pragul sărbătorilor de iarnă, mii de români abia aşteaptă să se înfrupte din bunătăţile tradiţionale! Din păcate, aceştia trebuie să mai aştepte câteva zile dacă vor să muşte dintr-o felie aburindă de cozonac rumen: vaporul cu cozonac autentic românesc a părăsit abia astăzi portul Shenzhen din China.

Dacă vremea va fi favorabilă pentru navigaţie, cele 740.000 de tone de cozonac proaspăt scos din cuptor de bunica vor ajunge la Constanţa până la sfârşitul săptămânii, spun reprezentanţii companiei Hau Fong Bakery Grandma Star, o subdiviziune a trustului japonez Kozonawa.

„Graţie sistemelor de ventilaţie de ultimă oră, ne aşteptăm ca majoritatea cozonacilor să supravieţuiască lungii călătorii spre România. Asta înseamnă că în portul Constanţa, preţul unui balot de cozonaci categoria „Lux” – cel comestibil – nu va depăşi 1,20 RON”, spune Mao Sushi, preşedintele Kozonawa.

„Pe lângă cozonacul pentru consum mai avem cozonac furajer, pentru musafiri, şi cozonac decorativ, realizat din spumă poliuretanică, toate conforme în proporţie de peste 90% cu tradiţia românească.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
12 decembrie 2017 15:12

Alte articole

Vezi mai mult