Mai mulți imigranți ajunşi cu pluta în Grecia au făcut cale întoarsă după ce au văzut pe plajă numai români

După ce au parcurs mai bine de 1000 de kilometri pe apele învolburate ale Mediteranei, câțiva imigranți din Africa de Est au ales să se întoarcă acasă! Ghinionul lor, spun autoritățile elene, a fost că valurile i-au împins spre Thassos, unde plajele erau pline de români care i-au băgat în sperieți.

„Eram la mai puțin de un kilometru de mal când am avut inspirația să scot binoclul”, spune Falafel al-Abdul, originar din Djibouti. „I-am văzut pe plajă – erau zgomotoși și aruncau gunoaie pe unde apucau. Unul făcea treaba mare într-un capăt al plajei, câțiva făceau o ciorbă la fierbător iar alții spălau în mare o rablă de BMW. Nu asta ne-a promis călăuza noastră! Când ajungem acasă îmi cer banii înapoi.”

Debarcarea ratată i-a pus pe gânduri și pe alți imigranți africani, care iau acum în calcul să traverseze Atlanticul spre America de Sud, unde speră să găsească plaje mai civilizate.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile
5 iulie 2017 01:39
Citește mai mult despre: Grecia imigranti plaja romani thassos

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult