Mai mulţi ziarişti, ameninţaţi cu moartea după ce au publicat schiţe cu metroul din Drumul Taberei

Panică în redacţiile mai multor cotidiene bucureştene, pe adresele cărora au fost primite azi o serie de ameninţări! Acestea îi vizează pe ziariştii care, în numele libertăţii de expresie şi informare, au publicat imagini desenate, simulări 3D şi chiar liste de decont vădit unflate cu şpăgi, ale metroului ce va fi construit în cartierul Drumul Taberei, conform profeţiilor. Agresorii, rămaşi neidentificaţi, par a fi locuitori din zonă, jigniţi profund în credinţa lor că foarte curând vor circula şi ei ca oamenii civilizaţi dintr-o capitală europeană.

Vechile texte, datând aproximativ din jurul anului 2010 d. Chr., spun că „dacă nu eşti un infidel spurcat vândut Occidentului, în 3 ani aici VA FI staţia TA de metrou”, respectiv „în 3 ani vei face 7 minute până la cele 72 de virgine care te aşteaptă în centru”. Totuşi, ziariştii au nesocotit interdicţia de-a arăta lumii reprezentări cu chipul staţiilor şi magistralei, astfel încălcând cutuma cunoscută din vechime sub formularea „a vorbi de funie în casa celui care-o va folosi ca să te biciuiască drept pedeapsă”.

„Pentru că aţi râs de metroul nostru, mânia celui de sus, de la suprafaţă, se va abate curând asupra voastră. Temeţi-vă, căci la fiecare drum spre centru, veţi arde în focul nesfârşit al Caniculei, împunşi pentru eternitate în coaste de plasele pensionarilor. Staţi numa’ să vină vara pe Reatebeu!” sună cele mai groaznice ameninţări. Pentru a arăta că nu se lasă intimidaţi, ziariştii – majoritatea locuitori chiar în Drumul Taberei – s-au raliat Marşului Solidarităţii de la Paris: au renunţat la metrou simbolic, măcar pentru câţiva ani, venind pe jos până în centru.

Scris de Harald
13 ianuarie 2015 02:01

Alte articole

Vezi mai mult