Cine a spus că munca le e străină nu i-a văzut în acţiune! Inspiraţi de spusele unui preot local, câţiva săteni din apropierea Vasluiului au pus osul la treabă şi au construit un baraj uriaş pe pârâul din fundul satului. Acum, aceştia aşteaptă cuminţi a doua venire a lui Isus, sperând că acesta va fi impresionat de imensul lac de acumulare şi va transforma toată apa în vin.

vaslui_lac_imens.jpg

“Dacă domnu’ Isus poate să prefacă toată apa în vin, merită să muncim câteva săptămâni, să facem un lac mândru. Dacă nu, e vai de capul dumnealui, că doar n-am trudit degeaba. Şi al lui taica popa, că el ne-a învăţat poveştile astea. Dar nu cred că ne-ar minţi”, spune Bujor Asăftiţei, şef de şantier.

“Sper numa’ să fie vin alb, că merge cu peşte, şi dacă nici în lacul ăsta nu-i peşte”, adaugă un consătean, arătând cu mândrie spre întinderea de 17 kilometri pătraţi apărută peste noapte la marginea localităţii.

Autorităţile locale au transmis că se gândesc să profite de elanul vasluienilor şi să le explice, cât încă au chef de lucru, că Isus poate transforma în vin şi terenurile cultivate, gardurile vopsite şi gunoiul strâns de pe uliţă.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Sunday, 19.02.2017 03:07 Monden

National Cinematografic