Mai sunt câteva zile: părinții cu bani au dat șpagă, să le fie băgați copiii la o religie mai bună

Deși învățământul religios ar trebui să fie gratuit pentru toată lumea, în realitate nu e chiar așa. Dacă nu dai bani la școală, când depui cererea pentru a-ți da copilul la orele de religie o să primești religia de bază, ortodoxismul, numită și religia săracului.

Deși oficial reprezentanții Ministerului Educației neagă asemenea practici, pe piața neagră șpăgile pentru o religie de fițe ajung și la 1000 de dolari. „Dai banu’ la dom’ director și îți pune copilul în clasa de scientologie, unde pe prima pagină a manualului e Tom Cruise, nu lumbersexualul ăla sărac de Moise. Mai nasol e la teză, că li se dă conspecte din filmele lui John Travolta”, a spus un părinte care a reușit să-și dea copilul la o religie bună.

Dealfel locurile sunt aproape ocupate la mai toate religiile de fițe, părinții fiind nevoiți să-și mute copiii dintr-un sector în altul pentru a prinde ceva mai bun. Locuri libere au mai rămas la Buddism, unde e atâta sărăcie că elevii nu au nici măcar pupitre în sala de clasă, trebuie să stea direct pe podea în poziția lotus și să strângă bani din fondul clasei pentru bețigașe parfumate.

Scris de Eftimie
4 martie 2015 19:03

Alte articole

Vezi mai mult