Mamaia are prima parcare inteligentă. Îţi zgârie maşina un robot, nu un parcagiu

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a inaugura vineri prima parcare inteligentă din stațiunea Mamaia. Parcarea are senzor conectați la o platformă ce procesează și transmit în timp real informații privind disponibilitatea locurilor, iluminat multi-funcțional (bec și camere de supraveghere), wi-fi și chiar și un robot care ține loc de parcagiu.


„ED 209 este unul din cei mai buni roboți de parcare din lume, are procesor octo-core și poate spune în 120 de limbi străine «aicia șefu, dă-i așa, baga bagă că merge, e loc». Are un dispozitiv lateral, ușor de ajuns, pe care se pot băga atât fise cât și monede și patru monitoare 4K pe care-și exprimă dezamăgirea dacă nu ai dat suficienți bani”, a spus primarul la inaugurarea parcării.

Robotul parcagiu este unul inteligent și poate să-ți zgârie mașina dacă nu-i dai suficienți bani cu o precizie de 0.05 microni. Zgârietura pleacă simplu, de la aripa față imediat de lângă faruri și merge sinuos pe toate portierele până în spate. Linia este perfect strâmbă, astfel încât să nu pară că zgârietura este o chestiune de design ci să arate exact că ești un calic care s-a zgârcit la câțiva lei.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

17 iunie 2017 12:06
Citește mai mult despre: mamaia parcare inteligenta robot

Alte articole

Vezi mai mult