Marea Neagră a devenit roșie, după ce au intrat în ea româncele care au vopsit ouă

Un fenomen rar poate fi observat în aceste zile în Marea Neagră. Aceasta a devenit dintr-o dată Marea Roșie, iar experții cred că au găsit explicația: româncele venite la plajă după zile întregi de vopsit ouă.

„În mod normal am fi căutat răspunsuri în cantitatea de fier din apă, sau ne-am fi uitat după Halobacteriaceae, o familie de microorganisme iubitoare de sare marină, care folosesc un pigment roșu pentru a transforma lumina solară în energie. Dar răspunsul e mult mai simplu”, a declarat Decebal Popescu, membru al Institutului Național de Cercetare Marină.

Conform experților, roșeața mării are o cauză umană. „Nimic nu dispare, totul se transformă, spune un citat celebru. Așa s-a transformat Marea Neagră în Marea Roșie, din cauza femeilor care nu au reușit să elimine de pe mâini pigmenții de vopsea de ouă. În medie, o româncă vopsește 174 de ouă pe fiecare sărbătoare pascală, deci ne așteptăm la un dezastru ecologic”, a continuat Decebal Popescu.

Autoritățile internaționale au luat și ele act de evenimentele din România și au decis să închidă temporar mai multe strâmtori care fac legătura dintre Marea Neagră și mările învecinate, până când româncele se întorc acasă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Luchian
5 mai 2024 09:06
Citește mai mult despre: mare oua rosii

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult