Marian Vanghelie a recunoscut că face parte din gruparea de hackeri Anonymous

Într-un interviu acordat revistei Wired, Marian Vanghelie a recunoscut că este unul dintre hackerii care sparg serverele instituțiilor de stat în semn de protest împotriva adoptării ACTA. „Am fost racolat de Anonymous pentru cunoștințele mele în domeniul securității în general. Încă de când copilăream prin Sectorul 5 am învățat cum să găsesc breșe în sistemele de securitate ale oamenilor. Noi aveam o vorbă în cartier: Omul care nu are câine, practic te invită la el în casă.”

Cu acest bagaj de cunoștințe asigurat, pentru Marian Vanghelie nu a mai fost decât un pas până la a sparge un server super-securizat. După spusele lui Vanghelie, activitatea sa de hacker Anonymous a pornit dintr-o simplă joacă: „Într-o seară scriam niște linii de cod complicate rău, în Python, dar rămăsesem într-un mare impas pentru că nu reușeam să despart în silabe comenzile. Cum n-aveam pe cine să întreb, m-am gândit să sparg serverul DexOnline ca să mă lămuresc. Am intrat ușor acolo, mi-am luat tot ce mi-a trebuit și am ieșit, că se trezise Patapievici.”

Deși este o fire modestă, Marian Vanghelie se mândrește că este foarte bun ca hacker pentru că știe să își acopere foarte bine urmele: „Eu dacă pun mâna pe un motor de căutare al cuiva, îi răzuiesc imediat seria cu o pilă.”

Scris de TNR
2 martie 2012 15:03

Alte articole

Vezi mai mult