Masterchef în Regie. Într-un cămin locuiesc 300 de chefi care gătesc la reşou

Lumea nu știe, dar facultățile românești care au studenți cazați în regie au produs cei mai mulți chefi, bucătari sau ajutoare de bucătari din Anglia, Italia și Spania, precum și de pe multe vase de croazieră. Tradiția continuă și în prezent, în căminul P6, de exemplu, trăiesc, beau, fumează iarbă și gătesc 300 de chefi.

”În Regie există o subcultură culinară redutabilă. De la celebra mâncare tradițională studențească numită Cârnați cabanos sleiți, cu cartofi prăjiți, servită tradițional pe un caiet de seminar, până la creațiile fusion, precum Resturi de șaorma cu zacuscă și parizer, prezentate pe un pat de coji de pâine și însoțite de o vinegretă din muștar găsit pe fundul borcanului, cu ulei furat de la camera de fete de lângă”, explică Decebal Popescu, critic culinar din cămin.

În marea de chefi, există și povești individuale de succes. De exemplu Chef Geo, student anul 3 la electronică, toacă ceapă pentru tocană de plânge lumea până la Rectoratul Politehnicii, dacă bate vântul în direcția aia. Sau legenda căminului, Chef Petrică, din Slobozia, care a fiert o ciorbă până s-a făcut pateu și colegii au mâncat-o întinsă pe pâine, nu cu lingura.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
13 martie 2016 12:41

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult