Măştile cu chipul lui Viorel Lis, cele mai căutate anul acesta de Halloween

Figura inconfundabilă a lui Viorel Lis a adus profituri enorme anul acesta producătorilor de costume şi măşti pentru Halloween. Mii de copii şi-au cumpărat deja măşti Lis, cu scopul de a-şi băga în sperieţi prietenii costumaţi în vampiri, fantome şi vârcolaci.

„Ideea de a produce o mască Viorel Lis mi-a venit într-o noapte, când căzuse curentul şi răsfoiam un tabloid la lumina lumânării”, povesteşte inventatorul accesoriului. „După ce l-am văzut pe Lis în semiîntuneric, n-am putut dormi o săptămână, a fost terifiant. Mi-am zis că dau lovitura dacă-l transform într-o mască de Halloween. Am luat ca model o imagine cu unchiul Fester din familia Adams şi m-am pus pe treabă.”

„Iniţial am fost oripilată şi i-am zis fiului meu să arunce scârboşenia aia”, declară mama unuia dintre copiii dornici să devină fostul primar pentru o noapte. „Până la urmă l-am lăsat să o păstreze, măcar e o mască şi nu e Lis în carne şi oase. În plus, Halloweenul trebuie adaptat la specificul nostru, iar Viorel Lis face parte din folclorul românesc autentic, ca strigoii şi moroii.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
29 octombrie 2012 08:10

Alte articole

Vezi mai mult