Măştile cu chipul lui Viorel Lis, cele mai căutate anul acesta de Halloween

Figura inconfundabilă a lui Viorel Lis a adus profituri enorme anul acesta producătorilor de costume şi măşti pentru Halloween. Mii de copii şi-au cumpărat deja măşti Lis, cu scopul de a-şi băga în sperieţi prietenii costumaţi în vampiri, fantome şi vârcolaci.

„Ideea de a produce o mască Viorel Lis mi-a venit într-o noapte, când căzuse curentul şi răsfoiam un tabloid la lumina lumânării”, povesteşte inventatorul accesoriului. „După ce l-am văzut pe Lis în semiîntuneric, n-am putut dormi o săptămână, a fost terifiant. Mi-am zis că dau lovitura dacă-l transform într-o mască de Halloween. Am luat ca model o imagine cu unchiul Fester din familia Adams şi m-am pus pe treabă.”

„Iniţial am fost oripilată şi i-am zis fiului meu să arunce scârboşenia aia”, declară mama unuia dintre copiii dornici să devină fostul primar pentru o noapte. „Până la urmă l-am lăsat să o păstreze, măcar e o mască şi nu e Lis în carne şi oase. În plus, Halloweenul trebuie adaptat la specificul nostru, iar Viorel Lis face parte din folclorul românesc autentic, ca strigoii şi moroii.”

Scris de Vasile
29 octombrie 2012 08:10

Alte articole

Vezi mai mult