Măsuri draconice în Mexic. Sombrero este obligatoriu în toate spațiile deschise

Guvernul federal din Ciudad de Mexico anunţă adoptarea unor măsuri fără precedent în America Centrală pentru combaterea pandemiei de coronavirus! Potrivit unui decret publicat astăzi, cetăţenii mexicani sunt obligaţi să poarte un sombrero în toate spaţiile publice, inclusiv cele deschise.

„Se vorbeşte despre un sombrero cu diametrul de cel puţin 50 cm şi grad de protecţie FFP2. L-am măsurat pe al meu, e la limită. Sper să nu vină cu reguli şi mai stricte, de exemplu să-i iau sombrero şi măgarului meu”, spune Gomez Lopez, vânzător ambulant de enchiladas din statul Sinaloa.

„Insolaţia şi coronavirusul merg mână în mână – un organism bătut de soare are rezistenţa mult scăzută în faţa infecţiilor virale de orice fel. Probabil de aceea se insistă pe celebra pălărie cu boruri largi”, a speculat Decebal Xiao, expert OMS.

Cine nu are sombrero acasă va primi din partea autorităţilor un pachet aniversar cuprinzând sombrero, mustaţă stufoasă, chitară şi sticlă de mezcal, a precizat un reprezentant al guvernului mexican, adăugând că nu ştie despre ce pandemie vorbim.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
25 ianuarie 2021 14:37
Citește mai mult despre: mexic pandemie sombrero

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult