Masca pe faţă nu e suficientă, avertizează specialiştii Institutului de Boli Infecţioase şi Stereotipuri din Giurgiu. Potrivit acestora, când circulăm prin zone aglomerate, e bine să purtăm şi o a doua mască, în zona cefei, pentru a evita expunerea la coronavirusul bulgăresc, o tulpină nouă care face ravagii la sud de Dunăre.

"Ştiu, e revoltător că avem atâta coronavirus bulgăresc când am putea să-l creştem pe al nostru. Parcă noi n-avem agar-agar în laboratoare", spune Decebal Popescu, specialist în virusologie.

2masti_virusbulgaresc.jpg

"Nu se ştie sigur dacă virusul de Wuhan a pornit de la şerpi sau pangolini, dar avem confirmarea că varianta bulgărească, virusul de Plevna, a pornit de la un borcan de gogonele uitat deschis", explică Rumen Ankurev, biolog bulgar.

"Cel mai probabil, coronavirusul bulgăresc o să dispară la vară, pentru că vin românii şi ni-l mănâncă pe tot", adaugă Dimităr Flokov, ministrul Sănătăţii din ţara vecină.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Tuesday, 11.02.2020 17:16 Monden

National Cinematografic