Masca pe faţă nu e suficientă, avertizează specialiştii Institutului de Boli Infecţioase şi Stereotipuri din Giurgiu. Potrivit acestora, când circulăm prin zone aglomerate, e bine să purtăm şi o a doua mască, în zona cefei, pentru a evita expunerea la coronavirusul bulgăresc, o tulpină nouă care face ravagii la sud de Dunăre.

"Ştiu, e revoltător că avem atâta coronavirus bulgăresc când am putea să-l creştem pe al nostru. Parcă noi n-avem agar-agar în laboratoare", spune Decebal Popescu, specialist în virusologie.

2masti_virusbulgaresc.jpg

"Nu se ştie sigur dacă virusul de Wuhan a pornit de la şerpi sau pangolini, dar avem confirmarea că varianta bulgărească, virusul de Plevna, a pornit de la un borcan de gogonele uitat deschis", explică Rumen Ankurev, biolog bulgar.

"Cel mai probabil, coronavirusul bulgăresc o să dispară la vară, pentru că vin românii şi ni-l mănâncă pe tot", adaugă Dimităr Flokov, ministrul Sănătăţii din ţara vecină.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Tuesday, 11.02.2020 17:16 Monden

National Cinematografic