Deşi epidemia de coronavirus abia a ajuns în România, întreaga lume îşi îndreaptă privirile spre noi! Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au emis astăzi un comunicat care îi vizează direct pe români, mai exact un obicei românesc cu riscuri grave la adresa sănătăţii.

lautar_spirt_frunte.jpg

"În sud-estul Europei, cu precădere România, numeroase boli se transmit prin lipirea banilor pe fruntea lăutarului. Atât bancnotele, cât şi frunţile transpirate sunt terenuri propice pentru creşterea germenilor patogeni, inclusiv a temutului coronavirus", spune Hakan Kakakurson, expert OMS.

"La nunţi şi cumetrii, le recomandăm românilor să folosească doar bancnote noi şi să dezinfecteze în prealabil fruntea artistului folosind spirt sau un antiseptic pe bază de iod", adaugă specialistul.

În urmă cu doar câteva zile, un coronavirus lipit din greşeală pe fruntea lui Adi Minune era cât pe-aci să îl mănânce pe acesta de viu, dezvăluie raportul OMS.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Friday, 28.02.2020 20:28 Monden

National Cinematografic