Meserii uitate! De când toţi au bormaşină, nimeni nu mai cântă la cimpoi prin casă

Cândva bucuria a milioane de români, strămoşescul cimpoi nu mai are atractivitatea de odinioară! De când există zeci de feluri de bormaşini extrem de accesibile, puţini români care stau la bloc mai găsesc răgazul necesar să cânte la cimpoi.

„În comunism era greu să găseşti o maşină de găurit, ne distram şi noi cum puteam. Tata cânta la cimpoi, mai ales noaptea, la fel făcea şi bunicul înaintea lui – iar vecinii răspundeau negreşit cu cimpoaiele lor, era o adevărată simfonie”, povesteşte Aurel, 42 de ani, din cartierul Titan.

„Acum, în tot blocul, eu şi un singur vecin mai ştim să mânuim cimpoiul, şi nici pe noi nu prea ne mai ţin plămânii. Copiii nu vor să înveţe, ce să le faci, sunt născuţi cu bormaşina în mână”, adaugă Aurel.

„Sigur, şi bormaşina poate face zgomote minunate, dar e rece, metalică, impersonală. Nu simţi că îţi trezeşti vecinul cu dragoste, ca atunci când îi doineşti la cimpoi când îi e lumea mai dragă.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
6 iulie 2020 11:07

Alte articole

Vezi mai mult