Cine a spus că n-avem delaţiunea în sânge? Vlăduţ Florică, elev în clasa a 4-a la o şcoală din Tecuci, şi-a uimit învăţătoarea după ce a scris o compunere deosebit de amănunţită despre tot ce au făcut colegii lui în vacanţa de vară. În schimbul serviciilor sale, micul turnător a primit un loc comod în ultima bancă, nota 10 la purtare şi o cutie de acuarele nemţeşti, iar ceilalţi copii nu l-au bănuit nici măcar pentru o clipă.

micul_securist_vacanta.jpg
"La fiecare început de an şcolar, copiii au de scris ce au făcut în vacanţă. Din păcate, în mulţi dintre ei nu poţi să ai încredere. Înfloresc, schimbă numele staţiunilor, alteori mint de-a dreptul", spune învăţătoarea Coca Nechifor. "De aceea ai nevoie într-o clasă de un băiat de încredere, ca Vlăduţ, care ştie ce discută copiii în pauze."

Anul acesta, compunerea lui Vlăduţ a avut 42 de pagini şi a cuprins informaţii preţioase despre bunicii de la ţară, cât de aproape de geamandură au înotat copiii care au fost la mare, un index al jucăriilor nou cumpărate şi alte detalii pe care puştii le denaturează des în compunerile de început de an.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 12.09.2017 13:04 Monden

National Cinematografic