This website uses cookies. By continuing your navigation you agree with their use.

În ultimele zile au existat două categorii de bucureșteni: cei plecați în vacanță și cei baricadați în case de frica colindătorilor. Asta a făcut ca pe casa scării să nu mai fie zile întregi picior de om, fapt care le-a fost fatal ficușilor, dar și celorlalte tufișuri pe care bucureștenii le țin pe scară. Nemainvând cine să le ude, plantele s-au uscat complet.

ficus_uscat_scara_bloc.jpg ”Mai bine cumpăr zece ghivece noi cu ficuși decât să le dau bani colindătorilor”, se explică un bucureștean. ”Și nu e neapărat vorba de bani, cât mai ales de teroare psihică la care ești supus dacă îți intră colindătorii pe scară. Eu, de exemplu, stau la etajul doi, așa că-i aud când colindă la parter, la cinci și la toate etajele dintre ele, ceea ce e de-a dreptul inuman. Cum, cum să reziști la așa ceva?”

Au fost însă și cazuri de bucureșteni nefericiți, cărora soarta le-a fost potrivnică. ”Nici eu nu voiam să ies din casă până după Revelion, dar am avut o țeavă spartă și a trebuit să ies din casă, să caut un instalator”, oftează o victimă a colindătorilor. ”Și imediat ce-am ieșit din bloc, au sărit câțiva colindători ascunși în gardul viu și au intrat în scară. De două zile tot colindă, încă n-au plecat, am ajuns să stau la o rudă, că mi-e frică să mă întâlnesc cu ei pe casa scării.”

Scris de Calin | Friday, 29.12.2017 13:59 Monden

National Cinematografic