Mii de români fac coadă pe A2 ca să prindă ultimul weekend la mare! Duminică seara se trage dopul

E oficial: weekendul acesta e ultimul când ne vom mai putea bucura de valurile blânde ale mării! În prezent, mii de români se află pe Autostrada Soarelui, într-o cursă nebună pentru a mai prinde o zi, două de baie după ce Consiliul Local Constanţa a stabilit pentru duminică, 11 septembrie, scoaterea dopului pentru golirea Mării Negre.

“Anul acesta vom goli marea mai devreme, pentru că s-a umplut de păr, beţe de urechi şi alte mizerii”, a transmis directorul Regiei Autonome a Dopului. “Cetăţenii sunt avertizaţi să nu stea în apă după 7 seara, deoarece curenţii vor fi foarte puternici şi riscă să rămână blocaţi în scurgere.”

„Acelaşi lucru este valabil şi pentru ambarcaţiuni. Nu vrem să se repete incidentul din 2013, când un petrolier de 160.000 de tone a înfundat canalizarea timp de câteva săptămâni.”

După golirea totală, fundul Mării Negre va fi tratat cu CIF şi Domestos, iar câteva cisterne de Mr. Muscolo vor fi deversate în apropierea gurii de scurgere. “Astfel, la reumplerea mării pe data de 1 mai 2017, aceasta va mirosi frumos şi nu va pune în pericol sănătatea niciunui turist”, au asigurat autorităţile.

Scris de Vasile
9 septembrie 2016 17:09

Articole asemanătoare

Vezi mai mult