Mii de români, prinşi în Franţa la plagiat!

Un nou scandal provocat de compatrioţii plecaţi peste hotare! Autorităţile franceze se plâng că ţara lor a fost invadată de români veniţi la plagiat! Guvernul de la Paris a decis deja să le dea câte 300 de euro şi să-i suie în primul avion către România, cu condiţia să nu se mai întoarcă niciodată. Nu e însă atât de simplu, deoarece mulţi dintre doctoranzii şi masteranzii români prinşi la plagiat în Franţa nu au deloc acte de studii şi în multe cazuri nu ştiu nicio limbă străină, în schimb dorm prin biblioteci pretinzând că ar studia.

“Marile oraşe din Franţa au fost invadate de ei, practic au format o adevărată lume academică interlopă, reţele de furt intelectual”, spune ministrul de interne francez. “Te urci cu o lucrare de doctorat originală în metrou şi când cobori nu mai ai nici notele de subsol, nici bibliografia pentru că ţi le-au furat românii.”

Deja presa din Hexagon îi ironizează pe compatrioţii noştri plecaţi la plagiat, prezentând imagini în care aceştia cerşesc un referat de doctorat cu textul clasic “Suntem şapte masteranzi acasaă, coordonatorul nostru de doctorat a murit, xerox-ul de la facultate e stricat şi avem susţinerea tezei mâine!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
13 iulie 2012 14:07

Alte articole

Vezi mai mult