Cine a spus că românii îşi uită tradiţiile? În ciuda răspândirii tot mai largi a tehnologiilor moderne, în satele din estul ţării vinul se produce încă exact ca pe vremea dacilor!

vintraditionalvasluimetoda.jpg
Deşi şi-ar putea cumpăra o presă nou-nouţă de struguri, nea Valeriu, gospodar din comuna Cucoci, judeţul Vaslui, preferă să folosească în continuare picioarele pentru a strivi boabele dulci. "Stăm în ligheanul cu struguri şi bem până nu ne mai ţin picioarele", explică acesta. "Pe urmă ne zvârcolim să ieşim din lighean, şi tot aşa, până am zdrobit şi ultimul strugure."

Potrivit practicanţilor, această metodă nu adaugă cine ştie ce la aroma mustului, însă e infinit mai distractivă decât să învârţi la manivelă. "Singurul dezavantaj e că, pentru a produce vin, ne trebuie ţuică sau măcar spirt medicinal", recunoaşte nea Valeriu.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Wednesday, 04.10.2017 18:20 Monden

National Cinematografic