Milioane de beri, retrase de pe piaţă. Conţineau un aditiv periculos, numit lămâie

După îngheţată, încă un mijloc esenţial de răcorire intră în vizorul celor de la ANPC! Milioane de doze, sticle şi chiar PET-uri de bere au fost retrase din supermarketuri după ce analizele au scos la iveală că conţineau un aditiv periculos din familia fructelor citrice, numit lămâie.

„Aditivul ‘Lămâie’ se foloseşte de obicei în industria îngheţatei, a prăjiturilor şi a bomboanelor de supt pentru dureri de gât. De obicei e sigur pentru consumul uman, însă în combinaţie cu berea are loc o reacţie chimică care poate da indigestie, scăderea nivelului de testosteron şi întârzierea considerabilă a beţiei”, explică Marcu Anton, doctor docent în chimia berii.

„Nu ştim cum a ajuns lămâia în bere, probabil a avut loc aceeaşi încurcătură la mai multe fabrici în acelaşi timp. Oricum, regretabil. Cine a cumpărat aceste beri e rugat să le înapoieze la magazin şi dăm noi o bere adevărată din partea casei”, declară agentul ANPC Cătălin Bajbuzuc.

Potrivit autorităţilor, loturile cu probleme sunt cele inscripţionate cu indicativele „Radler”, „Fresh”, „Cool”, „Beresuc” şi „Pisicâine”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
2 august 2021 17:20
Citește mai mult despre: bere radler

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult