Ministerul Mediului recomandă să nu mai pozăm frumusețile naturii cu blițul că se decolorează

Avântul pe care l-a luat tehnica fotografică în ultimii ani aduce nu doar peisaje minunate în casele fiecărui român ci și o serie de probleme specifice. Astfel, pentru că foarte mulți români insistă să fotografieze frumusețile naturii cu blițul, chiar și în plină zi, acestea au început să se decoloreze.

”Dacă te duci într-o piramidă, pe Valea Regilor sau într-un muzeu mai acătării ți se spune, de la intrare, nu mai pozaț cu bliț. În România însă foarte puțină lume îți spune ce și cum să faci. De-aia ne-am trezit că pădurile noastre au deja trei nuanțe de verde mai deschis față de 1989”, spune Korodi Verestoy, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Specialiștii estimează că natura sălbatică din România va mai avea culori vii maximum 25 de ani dacă fotografierea continuă în acest ritm susținut. ”Singura noastră șansă e să nu mai pozăm orice zambilă, care oricum a fost fotografiată de 1000 de ori înaintea noastră. Dacă am scoate aparatul foto doar pentru ceva cu adevărat interesant, sau pentru nunți, lucrurile ar fi mult mai bune în țara asta”.

Scris de Ef
9 iunie 2014 11:06

Alte articole

Vezi mai mult