Cunoscut în trecut pentru diverse acte de iluzionism cu nota de plată, un chelner român s-a autodepăşit! Angajat pe perioada iernii la celebrul Hotel de gheaţă de la Bâlea Lac, unde totul e extraordinar de rece şi proaspăt, acesta a reuşit să-i aducă unui client o sticlă de bere caldă şi răsuflată, stârnind uimirea celor de faţă.

chelner_gheata_balea.jpg
“Oricine poate să aducă la masă o bere caldă când lucrează vara la Eforie Nord”, spune Decebal Popescu, ospătarul-minune. “În toiul iernii, în schimb, să poţi să vii la masa omului cu o bere călâie, plată, aducând a urină? Ăsta e adevăratul meşteşug al breslei noastre!”

“Poate că nu vă vine să credeţi, dar la -16 grade Celsius, pe un viscol ca-n Siberia, a trebuit să încălzesc berea la butelie, să o aduc la masă într-un manşon de blană şi să o torn din trei mişcări, cât să nu se răcească”, adaugă chelnerul. “Doar n-o să îmi trădez înaintaşii servind bere rece. Nu suntem animale.”

“Pe aşa un ger, e greu să aduci o bere caldă chiar şi la o pensiune obişnuită, darămite la Hotelul de gheaţă, unde dacă atingi sticla de un perete, devine potabilă!”, încheie ospătarul în aplauzele câtorva muşterii resemnaţi.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Sunday, 28.12.2014 08:05 Monden

National Cinematografic