Cunoscut în trecut pentru diverse acte de iluzionism cu nota de plată, un chelner român s-a autodepăşit! Angajat pe perioada iernii la celebrul Hotel de gheaţă de la Bâlea Lac, unde totul e extraordinar de rece şi proaspăt, acesta a reuşit să-i aducă unui client o sticlă de bere caldă şi răsuflată, stârnind uimirea celor de faţă.

chelner_gheata_balea.jpg
“Oricine poate să aducă la masă o bere caldă când lucrează vara la Eforie Nord”, spune Decebal Popescu, ospătarul-minune. “În toiul iernii, în schimb, să poţi să vii la masa omului cu o bere călâie, plată, aducând a urină? Ăsta e adevăratul meşteşug al breslei noastre!”

“Poate că nu vă vine să credeţi, dar la -16 grade Celsius, pe un viscol ca-n Siberia, a trebuit să încălzesc berea la butelie, să o aduc la masă într-un manşon de blană şi să o torn din trei mişcări, cât să nu se răcească”, adaugă chelnerul. “Doar n-o să îmi trădez înaintaşii servind bere rece. Nu suntem animale.”

“Pe aşa un ger, e greu să aduci o bere caldă chiar şi la o pensiune obişnuită, darămite la Hotelul de gheaţă, unde dacă atingi sticla de un perete, devine potabilă!”, încheie ospătarul în aplauzele câtorva muşterii resemnaţi.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Sunday, 28.12.2014 08:05 Monden

National Cinematografic