Mircea Badea nu are gripă porcină, deşi…

E aiurea să auzi că ai gripă porcină. Sună nasol. Pare nu doar că te-ai culcat odată cu găinile, dar te-a vizitat şi vierul satului. Oricum, Badea nu are. A stat acasă cîteva zile şi verdictul i-a venit prin telefon. Aşa a scris azi pe blog. La cît se vaietă că nu are bani, nu ar fi de mirare să ne spună că pur şi simplu nu şi-a permis o gripă nouă…


Altceva mi s-a părut însă interesant. Din ce spune, Badea ar avea ceva mult mai grav decît gripa porcină, un fel de corcitură între gripa porcină şi cea aviară, un soi de porc zburător ca pe coperta celor de la Pink Floyd. Dar cine s-ar fi aşteptat ca Mircea Badea să aibă o boală comună? Să fim serioşi! Providenţa, întîmplarea, destinul i-a pregătit un cockteil molotov de viruşi unic, ca pentru el, cu dedicaţie.
Iată ce spune: „Eu mă simt rău de vreo 10 zile, dar abia azi-noapte am făcut febră foarte mare şi am avut frisoane.” Gripa porcină e pantaloni scurţi pe lîngă frigurile astea ciudate care mi ţi-l scutură pe Badea.
Şi altceva, mai tare! Badea spune că nu va ieşi totuşi din casă, însă oamenii (ah, oamenii!!, atît de dragi lui) îi vor auzi glasul, strigătul, disperarea şi veninul celui izolat: “La radio fac emisiune că intru prin telefon. La televizor se va prelungi «Sinteza Zilei» şi probabil că voi intra din nou prin telefon.”
Nici nu vreau să mă gîndesc la eventualitatea în care la “Sinteze zilei” va fi invitat permanent un medium doar ca să invoce seară de seară spiritul ciufut al lui Mircea Badea, care să povestească cum i-a ţinut cu capul în smoală pe bodyguarzii lui Al Capone.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
3 noiembrie 2009 14:58

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult