Miros greu în Bucureşti după ce la Sinteşti s-a mâncat fasole de 1 Decembrie

Indicii de poluare au luat-o razna în întreaga Capitală! De data asta, însă, nu e doar vina recuperatorilor de metale care ard cabluri şi cauciucuri, ci a tuturor sătenilor din Ilfov care au mâncat tradiţionala iahnie de fasole de 1 Decembrie.

„Piuie toţi senzorii de zici că vine apocalipsa”, se plânge Fane Demetrian, cercetător la Institutul pentru Calitatea Aerului din cartierul Berceni. „Avem depăşiri de peste 300% la etan, metan, propan, butan, pentan, hexan, heptan, octan, clorofluoropârţan, disulfabeşinol, alfa-flatulaţiolină şi alte gaze de seră, cel mai probabil cauzate de un consum intensiv de boabe din familia fabaceelor acompaniate de produse de carmangerie în înveliş natural tubular, cu alte cuvinte fasole cu cârnaţ.”

„Un mare focar de poluare e, ca de obicei, comuna Sinteşti, unde primarul a făcut un ceaun de aproape două tone. Garda de Mediu a reperat ieri clocotit de fasole şi la Frumuşani, Petrăchioaia, Ciorogârla”, adaugă expertul.

Locuitorii comunelor ilfovene dau însă vina chiar pe bucureşteni. „Păi noi a doua zi după fasole am ieşit în aer liber la muncile câmpului, a bătut vântul, s-a risipit toată poluarea. Bucureştenii ce au făcut? S-au dus la muncă la corporaţie. Dacă vreţi să identificaţi sursa noxelor, e suficient să luaţi liftul!”, a declarat Gigel Marcu, primarul din Domneşti.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
2 decembrie 2021 11:51
Citește mai mult despre: 1 Decembrie Bucuresti fasole poluare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult