Mîţu Stoian, nemulţumit că a ajuns în Rai când toate cazanele sunt dincolo

O ţară întreagă l-a iubit, a adus multă bucurie în suflete şi n-a făcut rău nici măcar unui şoarece – n-avea nimeni emoţii că Petrică Mîţu Stoian n-o să ajungă în Rai!

Din păcate, celebrul rapsod spune că, oricât de plăcut şi de cald ar fi acolo sus, Cerurile sunt un loc destul de plicticos, pentru că toate cazanele la care ar putea face ţuică sunt de partea cealaltă, în flăcările veşnice ale Iadului.

„Mi-a explicat Sf. Petru că în Rai nu e nevoie de cazan, că ţuica izvorăşte singură, e suficient să loveşti cu toiagul în norişorul în formă de prună. Sigur, ăsta-i un lucru grozav când ai poftă de o cinzeacă”, a povestit Mîţu Stoian pentru Trinitas. „Ce nu înţelege Petrică e că nu e vorba doar de ţuică aici, ci de întreg ritualul facerii acesteia, de parfumurile care emanau din cazan, de bolboroseala aia domoală… Of, of.”

Din fericire, Dumnezeu însuşi e cel mai mare fan al lui Mîţu şi a luat act imediat de plângerea bardului. Surse din rândul arhanghelilor spun că Domnul ar fi fost văzut negociind cu omologul său de dincolo, Scaraoţchi, închirierea unui cazan pentru uzul exclusiv al lui Mîţu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 noiembrie 2021 15:11
Citește mai mult despre: cazane petrica mitu stoian rai tuica

Alte articole

Vezi mai mult