Moldovenii trag tare să golească butoaiele de vin, să aibă ce pune pe foc la iarnă

Mobilizare exemplară prin județele Moldovei, unde băștinașii trag tare ca să golească cât mai repede și cât mai multe butoaie cu vin. Ei merită respectul întregii țări, pentru că fac acest sacrificiu cu gândul la iarna care stă să vină.

„Gazele și electricitatea sunt scumpe, iar lemne nu avem de unde cumpăra, că s-au găsit tâmpiții din guvern să plafoneze prețurile și acum nu mai vinde nimeni lemne“, povestește vasluianul Ghiocel Asimionesei. „Așa că n-avem altceva de făcut decât să bem și să golim cât mai repede butoaiele și să le spargem, ca să avem doage de pus pe foc la iarnă.“

Moldovenii atrag însă atenția că situația lemnelor de foc este departe de a fi rezolvată. „Efortul nostru de a goli butoaiele de vin ajută, însă e nevoie de mult mai multe butoaie pentru ca toată Moldova să treacă cu bine peste iarnă. Deci e imperativ să primim butoaie cu vin și de la stat. Dar neapărat pline, că doar doagele din butoaie în care a fost vin înainte ard bine. Butoaie goale să nu ne trimită“, a precizat același Ghiocel Asimionesei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
26 octombrie 2022 11:27
Citește mai mult despre: lemne Moldova vin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult