Prima producţie cinematografică românească majoră din ultimii 50 de ani vine cu o surpriză. Inspirat din romanul lui Marin Preda, Moromeţii 2 e un film-eveniment, a cărui acţiune seamănă cu cea din Game of Thrones.morometii_cocosila.jpg

În al doilea sezon de Moromeţii, sătenii din Siliştea-Gumeşti au făcut un zid uriaş, să nu vină comuniştii cu colectivizarea. Fiii familiei Moromete, plecaţi cu caii şi oile la Bucureşti, devin baroni, iar Niculae ajunge la Citadelă, să se facă Maester. Ilie Moromete îl ucide pe Cocoşilă în timpul unui atac, iar copacul înţelepciunii, adică salcâmul tăiat de Moromete, învie, într-o răsturnare de situaţie parcă ruptă din Game of Thrones.

Duţulache, câinele familiei Moromete, e transformat în White Duţulache, cu ochi albaştri, şi îi ajută pe comunişti să submineze sătenii. Lovitură de teatru! Se dovedeşte că Niculaie e bastardul lui Bălosu, dintr-un viol săvârşit asupra Catrinei. Ţugurlan îşi face un cult religios cu zeci de adepţi, care îl convertesc pe Achim Moromete. Acesta e însă salvat de vrăjitoarea Guica.

Surse apropiate de regizorul Stere Gulea spun că de fapt numele adevărat al lui Nilă era David. El avusese un şoc psihic când casa fusese atacată de comuniştii White Walkers conduşi de Cocoşilă şi i se strigase “Nimiciţi-l pe Cocoşilă”, lui rămânându-i în cap doar prima silabă şi ultima, adică Ni-lă, pe care o repetase toată viaţa, el nemaiputând pronunţa alte cuvinte.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Ionut | Monday, 28.08.2017 18:53 Monden

National Cinematografic