Moştenitorii unui pitic interbelic au revendicat Teatrul Foarte Mic din Bucureşti
Una din cele mai vechi instituții de cultură din București, Teatrul Foarte Mic, riscă să ajungă în stradă după ce clădirea în care se desfășurau spectacolele a fost revendicată de moștenitorii unui pitic din ce a deținut-o în perioada interbelică. Două din nepoatele acestuia, niciuna peste un metru douăzeci, susțin că au documente că bunicul lor ar fi fost proprietarul clădirii.
„Vă dați seama că este o lovitură pentru noi, suntem totuși o instituție mică, fără posibilități. Moștenitoarele ne-au cerut un ceaun de galbeni pentru a păstra clădirea teatrului”, a declarat Dionisie Marcu, directorul Teatrului Foarte Mic. Acesta spune că tradiția Teatrului Foarte Mic ar putea fi în pericol dacă nu se găsește un sediu nou. „Nu toată lumea își permite să meargă la Teatrul Mare, dar cultura nu trebuie îngrădită de bani. Așa mai merg oamenii și la Teatrul Mic și, nu știu cum să vă spun, în actualul climant economic, cu creșterea ROBOR și recesiunea, Teatrul Foarte Mic este o alternativă viabilă pentru cel care dorește un picuț de cultură”.
De partea cealaltă, moștenitoarele piticului spun că nu vor să întrerupă tradiția culturală a clădirii ci, dimpotrivă, vor investi și mai mult, vor aduce arhitecți și designeri pentru a revitaliza-o un pic. „Când va fi terminată veți avea parte de cel mai mare și mai complex centru cultural de giumbușlucuri din București”, a anunat Denisa Damian, una din moștenitoare.
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți bombardezi prietenii cu postările noastre și acolo.
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.