Muică, sîntem neam de Săvuică!

Dana Săvuică scrie. Aş fi putut să termin aici articolul, dar nu vreau să credeţi că e un fonfleu, o chestie scoasă din burtă, doar ca să vin cu o bombă de presă.

Citind cum face pe deşteapta pe www.cancan.ro, m-am gîndit că singurul motiv pentru care nu o vedem vorbin din spatele catedrei vreunei prestigioase universităţi particulare e cît se poate de banal, anul universitar încă nu a început.

Ca s-o scutim pe Dana Săvuică de destinul trist al multor scriitori, care şi-au dobîndit faima abia după trecerea în nefiinţă, am ales nişte citate cu intenţia de a-i populariza astfel ideile. Demersul nu se anunţă însă unul uşor: să citeşti tabloidul cu creionul în mînă, cu fişe de lectură, nu este chiar la îndemîna oricui. Aşadar…
Înainte de toate, Dana Săvuică fie este o persoană foarte înţeleaptă, fie a văzut multe filme americane din cele în care ţi se spune că dacă vrei să faci o omletă trebuie mai întîi să spargi ouăle! Iată:
Ai grijă de tine şi fă alegeri înţelepte!
Draga mea, sufletul unui om are nevoie de timp ca să se însănătoşească.
Trebuie efort din partea amîndorura dacă vrei să menţii relaţia ca la început.
Se spune că în orice relaţie intervine monotonia.
O relaţie va dura daca există compatibilitate între parteneri.

Şi totuşi, marile spirite sînt modeste. Dana Săvuică nu face excepţie: Eşti destul de matură în gîndire. Nu cred că ai nevoie de sfatul meu. Sau: Este foarte greu să-ţi dau un sfat în această privinţă. Şi, supremul: Părerea mea nu contează. Venind din partea unei persoane al cărei scop este să dea sfaturi cititorilor de tabloid, această din urmă rostire exprimă chiar modestia în stare pură. Pentru că, dacă nu ar fi aşa, ar însemna că exprimă foarte multă prostie, ceea ce e imposibil din moment ce vorbim de unul dintre cele mai citite tabloide din România.

Închei cu o idee halucinantă, o idee care odată acceptată ar declanşa o adevărată revoluţie copernicană în domeniul sexului: Pentru o femeie nu prea contează mărimea, dar pentru un bărbat ca să se simtă mai viril, da. Deci mărimea contează pentru bărbaţi, nu pentru femei! Înseamnă că ele sînt nemulţumite cînd o ai mică doar pentru că suferă alături de tine.
În sfîrşit ne-am prins.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
25 septembrie 2009 07:48

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult