Mulţi români spun că în locul lui Gagarin nu s-ar mai fi întors

Românii spun că îl admiră pe Gagarin, dar că nu ar fi procedat ca el. 85% dintre conaţionalii noştri au declarat că în locul cosmonaului rus nu s-ar mai fi întors, întrucât nu îi leagă nimic de această planetă. Ei ar fi încercat să-şi facă un rost în spaţiu, unde eşti privit altfel şi ai şanse mai mari să-ţi fie recunoscute meritele.

“Ştiu că în spaţiul cosmic eşti atât de ocupat că nu poţi să respiri, dar, dacă tragi o linie, se merită. În spaţiu nu există mârlănia de la noi. Acolo n-ai să auzi manele date la maxim. Noi trăim într-o lume mică, populată de oameni mici, şi ne-am obişnuit cu asta,” este de părere Grigore T., fost inginer silvic, actualmente disponibilizat.

Românii îşi amintesc că au aşteptat timp de 50 de ani căderea stratului de ozon. Atunci când s-au produs primele breşe, în 1989, din cauza freonului din deodorant, ei încetaseră să mai spere, însă au învăţat să trăiască din nou, adaptându-se repede la noile condiţii. Acum, după liberalizare, se poate călători liber în cosmos la bordul navetelor ruseşti, totul e să ai bani.

Miliardarul rus Vasili Karciopski spune că s-a îndrăgostit de spaţiul cosmic, însă nu se gândeşte să părăsească definitiv planeta. “Îmi place pe orbită, dar n-aş rămâne acolo. Ştiu că mă pot întoarce oricând şi asta e tot ce contează.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 aprilie 2011 15:04

Alte articole

Vezi mai mult