Muzeul Kitschului, închis după ce Gabi Firea s-a supărat şi şi-a luat exponatele înapoi acasă

În ciuda succesului neaşteptat, Muzeul Kitschului din Bucureşti îşi închide porţile după nici câteva zile de funcţionare! De vină e chiar proprietara celor mai multe dintre exponate, Gabriela Firea, care s-a supărat pe “hipsterii de pe internet”, şi-a încărcat bibelourile şi carpetele într-o dubă şi le-a dus înapoi în reşedinţa din Voluntari.

Furioasă că iniţiativele ei, printre care logoul Bucureştiului sau pavarea Pieţei Universităţii cu muşama, sunt luate în derâdere de tinerii de pe internet, Gabi Firea a cerut să-i fie înapoiat tezaurul cât mai repede. “Cine nu apreciază ce fac eu pentru oraşul ăsta nu merită să-şi facă selfie cu ‘Răpirea din Serai’”, a răcnit primăriţa Capitalei, scuipând nervos seminţe de floarea-soarelui pe un splendid covor cu ciucuri.

“Cele câteva sute de exponate proveneau, în mare parte, din colecţia personală a doamnei primar. Vorbim despre piese de mare valoare: ‘Cerbi adăpându-se’, ‘Câini jucând poker’, ‘Gavroche făcând pipi’, peştele de sticlă, ceasul de mână supradimensionat, pechinezul cu ochii mari, pescarul chinez, balerina, trăsura, porumbeii, elefanţii, Iliuţă Pronosport, icoana cu LED-uri. Din păcate, dacă le-a cerut înapoi, nu avem încotro, trebuie să tragem obloanele”, spune curatorul muzeului, Marcu Anton.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
8 mai 2017 18:40
Citește mai mult despre: Firea kitsch

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult