Cine a spus că toate comentariile literare pe care le învaţă copiii pe de rost sunt inutile? Caracterizarea lui Ilie Moromete, tema familiei la Marin Preda şi alte sforăieli similare i-au ajutat nespus pe mulţi români, care imediat după absolvirea liceului şi-au găsit de lucru la tăiat salcâmi în Italia.

taietordesalcami.jpg
"Îi mulţumesc domnului Popescu, profesorul meu de română, care a insistat să citesc de 72 de ori caracterizarea lui Moromete, până îmi intră bine în cap. Dacă nu era el, habar n-aveam să tai un copac din ăsta", spune Marcel, tăietor-şef pe o plantaţie de salcâmi din Puzzo di Craccio, Sicilia.

Nici lecţiile despre Eminescu n-au fost tocmai de lepădat, spun alţi absolvenţi. "În fiecare an se scot la concurs câteva posturi de numărător de plopi în Olanda, concurenţa e mare dar sunt extrem de bine plătite!", spune Lică, pasionat de poezie.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Wednesday, 04.12.2019 17:13 Monden

National Cinematografic