N-au nevoie de racletă: cocalarii curăţă parbrizul cu unghia de la degetul mic

Considerată până nu demult un obicei de neam prost, unghia de la degetul mic, lăsată lungă de cocalarii români îşi dovedeşte, aproape în fiecare anotimp, utilitatea. Iarna, aceasta poate fi folosită pentru curăţarea partbrizului de gheaţă şi dezlipirea ştergătoarelor.

„Dacă ţi-o aranjezi din tinereţe, ai grijă de ea, o ascuţi, o dai cu lac de exterior, cu vaselină, devine un instrument redutabil. Iarna nu uiţi niciodată, e tot timpul alături de tine. Cureţi şi partbrizul, şi rugina de pe prezoane, dacă vrei să schimbi o roată”, a declarat Manuel Rotaru, cunoscut cocalar bucureştean.

Specialiştii în deszăpezire şi şofat iarna confirmă arfimaţiile făcute de cocalari şi atenţionează că, în cazul în care acesta este înzăpezit undeva în sălbăticie, poate folosi unghia pentru vânarea de animale de mici dimensiuni, cum ar fi soboli, iepuri sau dropii, care i-ar putea asigura supravieţuirea pe viscol.

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

Scris de Eftimie
27 ianuarie 2014 13:01

Alte articole

Vezi mai mult