Natura, dată peste cap! Urşii n-au mai ieşit din hibernare, că nu miroase a grătar

Abia acum vedem cât de importanți sunt românii care mergeau la pădure ca să facă grătar pe acorduri de manele. Chiar dacă nu ne dădeam seama, aceștia fac parte din ecosistem și lipsa lor dereglează grav natura. Urșii, de exemplu, n-au mai ieșit din hibernare tocmai din cauza absenței românilor care fac grătar.

”Deja sunt mai bine de 10 ani de când pentru urșii din zona Brașovului semnalul de ieșire din hibernare este mirosul de grătar, eventual acompaniat de acorduri de manele”, explică reputatul biolog Decebal Popescu. ”Și e atât de simplu: pentru că urșii nu simt mirosul de grătar refuză să iasă din hibernare. Dacă nu se iau urgent măsuri, vom asista la un veritabil zoocid.”

Biologul spune că deși pădurarii au pus manele de pe telefon în preajma bârlogurilor de urș, aceștia refuză să iasă. ”E drept, manelele i-a dezmorțit puțin, în sensul că au scos capul din bârlog, dar atât, de ieșit n-au ieșit. Fără miros de grătar nu-i scoate nimeni din bârlog. Românii ar trebui lăsați să revină la grătare, altfel bulversăm atât ecosistemul animal, cât și cel uman”, avertizează Decebal Popescu.

Scris de Calin
5 aprilie 2020 08:04
Citește mai mult despre: gratar

Alte articole

Vezi mai mult