Natura renaşte! După şacali, şi Hienă de la Animal X a fost văzut în Bărăgan

Din ce în ce mai multe animale considerate dispărute încep să mişune iar pe plaiurile ţării noastre! După şacali şi dropii, o nouă jivină rară şi-a făcut din nou apariţia în Câmpia Bărăganului: magnificul Hienă de la Animal X, cu blana oxigenată şi ochelarii funky care i-au fascinat pe oameni din cele mai vechi timpuri.

„Deşi pare fioros, Hienă de la Animal X e un animal delicat, care nu poate trăi decât în simbioză cu Şopârlă şi Vierme. De aceea, acolo unde Şopârlă şi Vierme au fost eliminaţi prin defrişarea pădurilor sau aplicarea de pesticide, nici Hienă de la Animal X nu-şi mai găseşte loc în ecosistem”, explică Aurelian Flocu, zoolog la Institutul pentru Animale Inclusiv dar nu Limitat la Mamifere din Săruleşti-Gară.

„La noi în sat nu l-am mai văzut pe Hienă de la Animal X de prin 2001. Unii zic că a mai scos un single prin 2009, dar cel mai probabil era doar o vulpe jigărită care schelălăia mai tare”, povesteşte un ţăran din Bărăgan.

Cel mai probabil, exemplarul identificat săptămâna aceasta în Bărăgan a venit din Bulgaria, unde se desfăşoară un program amplu de reproducere şi eliberare a lui Hienă de la Animal X, spun oamenii de ştiinţă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
16 aprilie 2021 14:00
Citește mai mult despre: animale dropie hiena sacal

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult