Neam de agramați. Doar 3% dintre români știu să scrie corect schnaitzel

Deși se dau gurmanzi și televiziunile sunt pline de emisiuni de chefi, românii habar n-au ce mănâncă sau cum se scrie corect numele mâncarii. Un studiu recent a arătat că doar 3% din cei intervievați au putut să scrie corect numele popularului schnaitzel, mâncare aproape nelipsită la nuntă sau când ai invitați acasă și nu vrei să le dai direct mici.

Și n-ar fi nicio problemă dacă lucrurile s-ar opri aici, dar producătorii de mâncare suferă de pe urma lipsei de cultură gastronomică a românilor. Verdino, o compania românească de produse plant-based care a lansat recent produsele Schnaitzel, Cripsy Bruger și Nuggest a simțit direct furia consumatorilor, care au sărit că nu așa se spune la acele mâncăruri.

„E uluitor câte persoane s-au repezit să ne spună că la schnaitzel i s-ar spune, de fapt, schnitzel“, a declarat un reprezentant al companiei. „Dar e și vina noastră, că am pornit de la promiza greșită că lumea citește toate literele dintr-un cuvânt și pentru asta ne cerem scoze. Totodată am creuzet că citesc și imgredientele și vor înțelege exact ce fel de produse avem noi.“

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

8 decembrie 2022 11:05
Citește mai mult despre: agramat burger

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult