Netflix lansează Flavours of Romania, un documentar de 6 ore despre gândacul puturos

În sfârşit, un demers cinematografic despre ţara noastră care nu e plin de propagandă! În parteneriat cu National Geographic, Netflix lansează „Flavours of Romania”, un documentar lung de 6 ore, narat de un cumnat al lui Sir David Attenborough, despre viaţa şi obiceiurile gândacului puturos, cunoscut şi ca ploşniţa de copac bucureşteană sau George.

„Dintre toate ţările unde s-a pripăşit, gândacul puturos a găsit în România cel mai propice teren ca să crească şi să se înmulţească, devenind un animal emblematic pentru plaiurile carpato-danubiene, o veritabilă stemă entomologică a României”, spune producătorul filmului, Marcel Windsor, vărul de gradul III al prinţului Charles.

„Vom purcede împreună într-o călătorie fascinantă alături de Halyomorpha halys, celebra insectă pestilenţială, în timp ce colonizează ghivece şi balcoane din cele mai frumoase oraşe ale ţării, dar şi monumente ale naturii precum Sfinxul, Vulcanii Noroioşi sau Delta Dunării”, asigură cumnatul lui Sir David Attenborough.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
9 octombrie 2020 14:36
Citește mai mult despre: documentar film gandac puturos gandaci Netflix

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult