Nici de gripă ca lumea nu suntem în stare: Dragonul Roșu, plin de coromarivus și caranovirsu

Dacă țările bogate ale lumii sunt nevoite să facă față coronavirusului ucigaș, România își etalează din nou statutul de națiune de pârliți ce se mulțumesc cu foarte puțin. O dovedesc falsurile temutului virus care au împânzit fără jenă celebrul hipermall de săraci Dragonul Roșu. În urma unor controale ale inspectorilor de la Protecția Consumatorului, s-au descoperit numeroși comercianți chinezi ce-și îmbiau clienții cu cópii ieftine și mai puțin eficiente ale virusului.

Astfel, românii neatenți sau nepăsători la diferența între un flagel de firmă și unul contrafăcut pot să-și procure la prețuri derizorii „coromavirus”, „caranovirsu” sau chiar „vonotaricus” – toate cu etichete lucioase ce anunță „100% ORY GIN ALL”. Mai mult, virușii fake sunt păstrați în condiții improprii consumului uman – direct pe podea, în căldură și umezeală, cu tulpinile expuse la intemperii, neacoperiți nici măcar cu o cârpă UMDRO sau COR73Z. Inspectorii OPC avertizează amatorii de chilipiruri să nu-și procure astfel de exemplare, calitatea lăsând mult de dorit: „Nu puteți să vă îmbolnăviți conform standardelor europene, cu mai mult de câțiva muci firavi și două-trei tușituri nu vă alegeți”, spun reprezentanții OPC.

Totuși, mulți aleg să ignore sfaturile celor de la Protecția Consumatorului. Grupuri numeroase de cocalari dau buzna în Dragonul Roșu să-și facă aprovizionarea cu viruși fake. „E fix ce căutam, fratili meu, dă când s-a anunțat că s-a lansat pă lume și pă țări ajteptam să vie și la noi. Da, de-ăsta cu coroană mi-am loat, păi la valuarea mea nu-s io regele la tot cartieru’ de muare toț’ dujmanii numa’ cât strănut pă ei?!”, spune un client cu ochii doar ușor injectați, dar strălucind de reușita achiziției.

Scris de Harald
30 ianuarie 2020 10:01
Citește mai mult despre: virus

Alte articole

Vezi mai mult